Friday, May 10, 2013


SIMPLIFIED STELLAR ASTROLOGY (By Siddhayogi Sivadasan Ravi)

Vimshottari dasa is calculated based on the star in which moon is posited at the time of birth. Therefore the Dasa/Bukthi results should be given always based on the star in which the Dasa/Bukthi lord is posited. More importance is given to the house occupation and house lordship of a planet in whose star the Dasa/Bukthi lord is posited and no importance is given to the house occupation and house lordship of Dasa/Bukthi lord. With this back ground the following simplified rules are framed.

1. If there are planets posited in the stars of a specific planet, then the native will definitely enjoy the results of the house posited as well as the house owned by the specific planet.

2. If there are no planets posited in the stars of
 a specific planet, then the native will not enjoy the results of the house posited as well as the house owned by a specific planet.

3. During the Dasa/ Bukthi period, especially during the Bukthi period, the native will enjoy the results of the house posited as well as the house owned by the lord of the star in which the Dasa / Bukthi lord is posited.
 

Example chart is given below:

Planet
Sign in which Planet is posited
Star  in which Planet is posited
Star lord
House occupied by star lord
House owned by star lord
Sun
Cancer
Pushya-3
Saturn
5
2-3
Moon
Leo
Pubba-2
Venus
8
6-11
Mars
cancer
Punarvasu-4
Jupiter
9
1-4
Mercury
Cancer
Punarvasu-4
Jupiter
9
1-4
Jupiter
Leo
Pubba-1
Venus
8
6-11
Venus
Cancer
Aslesha-2
Mercury
8
7-10
Saturn
Aries
Aswini-1
Kethu
10
5
Rahu
Pisces
Revathi-1
Mercury
8
7-10
Kethu
Virgo
Hasta-3
Moon
9
8
Ascendant
Sagittarius
Puvashada-3
Venus
-
-


In the example chart, except 12th house, all the other houses have been signified by the planets. Therefore the native will enjoy all the house results during the concerned Dasa/Bukthi period except the 12th house result.

During the Dasa/Bukthi of Sun the native will enjoy the results of 5th, 2nd and 3rd houses.
During the Dasa/Bukthi of Moon the native will enjoy the results of 8th, 6th and 11th houses.
During the Dasa/Bukthi of Mars the native will enjoy the results of 9th, 1st and 4th houses.
During the Dasa/Bukthi of Mercury the native will enjoy the results of 9th, 1st and 4th houses.
During the Dasa/Bukthi of Jupiter the native will enjoy the results of 8th, 6th and 11th houses.
During the Dasa/Bukthi of Venus the native will enjoy the results of 8th, 7th and 10th houses.
During the Dasa/Bukthi of Saturn the native will enjoy the results of 10th and 5th houses.
During the Dasa/Bukthi of Rahu the native will enjoy the results of 8th, 7th and 10th houses.
During the Dasa/Bukthi of kethu the native will enjoy the results of 9th and 8th houses.

திதி தேவதைகளின் தியான ஸ்லோகங்கள்


திதி தேவதைகளின் தியான ஸ்லோகங்கள் 
பிரதமை திதியின் அதி தேவதையான அக்னி தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஏஹி ஸாக்ஷாதிஹாக்னே த்வம் தேவானாம் ஹவ்யவாஹகா /
ஸாந்திகர்மணி பூஜார்திமேதாம் மூர்த்திம் ஸமாவிஸா //
Yehi sakshadhihaagne thvam dhevaanam havyavaahakaa /
Saanthikarmanee poojaarthimethaam moorthim samavisaa //

துவித்தியை திதியின் அதி தேவதையான த்வஷ்டாவின்  தியான ஸ்லோகம்:

த்வஷ்டார்ஜகத்  த்ரயீ  தாதா: பூ நீஹி தயயாமஹீம் /
ப்ரதிமாயாம்முஷ்யாம் த்வம் ஸந்நிதத்ஸ்வ சதுர்முகா//
Thvastaarjagath thrayee dhaathaha pooneehi dhayayaamaheem /
Prathimaayaammushyaam thvam sannithathsva chathurmukha //

திருதியை திதியின் அதி தேவதையான பார்வதி தேவியின்  தியான ஸ்லோகம்:

ப்ரதிமாயாம்  ஹிரண்மய்யாமேஹி பர்வதகன்யகே /
நமஸ்யாமி பதாப்ஜம் தே பூமர்தி ப்ரத்திபதயே //
Prathimaayaam hiranmayyaamehi parvathakanyake /
Namasyaami padhabhjam they poomarthi prathipaththaye //

சதுர்த்தி  திதியின் அதி தேவதையான கஜனானனுடைய (கனேசன்) தியான ஸ்லோகம்:

விக்னாந்த காலா பாலார்க பார்வதீமல ஸம்பவா /
கஜானனார்சாம் க்ருஹ்ணீஷ்வ ப்ரதிமாமேத்ரு ஸாதரம் //
Vignaantha kaalaa baalarka paarvathimala sambhavaa /
Gajananaarchaam gruhneeshva prathimaamethya saadharam //


பஞ்சமி திதியின் அதி தேவதையான  ஸர்ப தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஸர்பாதிப மயாஹூத: ப்ரதிமாயாம் நிஷீதபோ /
பூஜயாமி பதாப்ஜம் தே ஸர்வஸம்பதவாப்தயே //
Sarpaathipaa mayaahoothahaa prathimaayaam nisheedhabho /
Poojayaami padhabhjam they sarvasampadhavaapthaye //

ஷஷ்டி திதியின் அதி தேவதையான ஆறுமுக தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஷடானனா  நமஸ்யாம் தே கரவாணி பதாப்ஜயோ: /
ப்ரதிமாயாம் ஹிரண்மய்யாமேஹி வல்லிமன: ப்ரியா //
Shadaananaa namasyaam they karavaani padhabhjayohaa /
Prathimaayaam hiranmayyaamehi vallimanahaa priyaa //

சப்தமி திதியின் அதி தேவதையான சூரிய தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஸஹஸ்ர பானோ சண்டாம்ஸோ ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் /
த்ரயீதனோ நமஸ்யாம் தே பூயோ பூயஹ கரோம்யஹம் //
Sahasrabhane chandaamso prathimaamehi saadharam /
Thrayeethano namasyaam they bhooyo bhooyahaa karomyaham //

அஷ்டமி திதியின் அதி தேவதையான ஸத்யோஜாத தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஸத்யோஜாத நமஸ்தேஸ்து கௌரீ நாதி நமோஸ்துதே /
ப்ரஸாதம் குருமே ஸம்போ ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் //
Sadhyojaathaa namasthesthu gouri naathi namosthuthe /
Prasaadham Kurume sambho prathimaamehi saadharam //



நவமி  திதியின் அதி தேவதையான துர்கா தேவியின் தியான ஸ்லோகம்:

துர்கே த்ரிநயனே சந்திரகலாங்கித ஸிரோருஹே /
இஹாக்த்ய ப்ரஸாதம் மே ரசயாஸு ஸுரேஸ்வரி //
Dhurge threenayane chandrakalaankitha siroruhe /
Ihaagthya prasaadham me rachayaasoo sureswari //

தசமி  திதியின் அதி தேவதையான ஆதிசேஷனின் தியான ஸ்லோகம்:

பூபாரபூக்னக்ரீவாயா விஷ்ணுபாதாம்  கமௌளயே /
நமோ நமோஸ்து நாகாய ப்ரதிமாமேஹி ஸாதரம் //
Bhoobhaarabhoognagreevaayaa vishnupaadhaam kamoulaye /
Namo namosthu naagaaya prathimaamehi saadharam //

ஏகாதசி திதியின் அதி தேவதையான தர்ம தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஸ்ரீதிவேத்யஸ்வரூபாய யாகாதி க்ரது  மூர்த்தயே /
பூரி ஸ்ரேயஸ்ஸாதனாய தர்மாய மஹதே நமஹா //
Shrithivedhyasvaroopaaya yaagaadhi krathu moorthaye /
Bhoori sreyassaathanaaya  dharmaaya mahathe namahaa //

துவாதசி  திதியின் அதி தேவதையான ஹரிதேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஹரே ஜகத் த்ரயாதீஸ லக்ஷ்மீ வல்லபா மாதவா /
ப்ரதிமாமேத்யா ஸஹஸா ப்ரஸாதம் குருமே விபோ //
Hare jagath thrayaadheesa lakshmeevallabhaa maadhavaa /
Prathimaamethyaa sahasa prasaadham Kurume vibho //



திரயோதசி  திதியின் அதி தேவதையான மன்மதனின் தியான ஸ்லோகம்:

ரதிவல்லபா புஷ்பாஸ்த்ரா நாராயண தனுத்பவா /
ஏஹிமாம் ப்ரதிமாம் தூர்ணம் ப்ரஸீத மயி மன்மதி //
Rathivallabhaa pushpasthraa naaraayana thanudhbhava /
Ehimaam prathimaam thoornam praseedha mayi manmadhee //

சதுர்தசி  திதியின் அதி தேவதையான கலிபுருஷனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஸர்வாதர்மப்ரவக்தாரம் ஸர்வ பாப ப்ரவர்தகம் /
வந்து  நாசதுரம் வந்தே பூதயே கலிபூபதிம் //
Sarvaadharmapravakthaaram sarva papa pravarthakam /
Vanthu naachathuram vandhe bhoothaye kailbhoopathim //

பௌர்ணமி   திதியின் அதி தேவதையான சந்திர தேவனின் தியான ஸ்லோகம்:

ஸர்வகீர்வாண ஸேவ்யாய லக்ஷ்மீ காமுக சக்ஷுஷே /
க்ஷீராப்தி ப்ரிய புத்ராய நம சந்த்ரமஸேஸ்துதே //
Sarvageervaana sevyaaya lakshmikaamuka sakshushe /
Ksheeraapdhi praya puthraaya nama chandramasesthuthe //

அமாவாசை திதியின் அதி தேவதையான பித்ரு தேவதையின் தியான ஸ்லோகம்:

பித்ருலோக நிவாஸிப்யஹ பித்ருப்யோஸ்து நமோ நமஹ /
ப்ரதிமாம்  ப்ராப்ய ஸௌவர்ணீம் ப்ரஸீதம் து ஸதாமயி //
Pithruloka nivaasibhyahaa pithrubhyosthu namo namahaa /
Prathimaam praapya souvarneem  praseedham thu sadhaa mayee //


பஞ்ச பட்சி சாஸ்திரம் 
பட்சிகளின் வரிசை முறை
பூர்வ பட்சம் பகல்
வல்லூறு
ஆந்தை
காகம்
கோழி
மயில்
அமர பட்சம் பகல்
வல்லூறு
காகம்
மயில்
ஆந்தை
கோழி
பூர்வ பட்சம் இரவு
வல்லூறு
மயில்
கோழி
காகம்
ஆந்தை
அமர பட்சம் இரவு
வல்லூறு
கோழி
ஆந்தை
மயில்
காகம்
பட்சிகளின் தொழில் வரிசை முறை
பூர்வ பட்சம் பகல்
ஊண் 36
 நடை 30
அரசு 48
துயில் 18
சாவு 12
பூர்வ பட்சம் இரவு
ஊண் 30
அரசு 24
சாவு 36
 நடை 30
துயில் 24
அமர பட்சம் பகல்
ஊண் 48
சாவு 30
துயில் 12
அரசு 18
 நடை 36
அமர பட்சம் இரவு
ஊண் 42
துயில் 18
 நடை 42
சாவு 24
அரசு 18
ஊண் பட்சிகள்/அதிகார பட்சிகள்
பூர்வ பட்சம்
அமர பட்சம்
கிழமை
பகல்
இரவு
கிழமை
பகல்
இரவு
ஞாயிறு,செவ்வாய்
வல்லூறு
காகம்
திங்கள், சனி
மயில்
கோழி
திங்கள், புதன்
ஆந்தை
கோழி
செவ்வாய்,ஞாயிறு
கோழி
காகம்
வியாழன்
காகம்
மயில்
புதன்
காகம்
ஆந்தை
வெள்ளி
கோழி
வல்லூறு
வியாழன்
ஆந்தை
வல்லூறு
சனி
மயில்
ஆந்தை
வெள்ளி
வல்லூறு
மயில்
படு பட்சிகள்
பூர்வ பட்சம்
அமர பட்சம்
கிழமை
படுபட்சி
கிழமை
படுபட்சி
திங்கள்
காகம்
வியாழன்,சனி
கோழி
செவ்வாய்
கோழி
புதன்,வெள்ளி
மயில்
புதன்
மயில்
செவ்வாய்
வல்லூறு
வியாழன், சனி
வல்லூறு
திங்கள்
ஆந்தை
வெள்ளி, ஞாயிறு
ஆந்தை
ஞாயிறு
காகம்
பகல்/இரவு ஜாமங்கள்
1
2
3
4
5
06.00-08.24
08.24-10.48
10.48-01.12
01.12-03.36
03.36-06.00